Ghid pas cu pas pentru a face un cos cadou de Paste

Pastele este un moment de distractie si sarbatoare în multe locuri din întreaga lume. Este, de asemenea, un moment pentru a oferi cosuri cadou perfecte pentru persoanele speciale din viata voastra.

Este foarte distractiv sa primesti astfel de cosuri cadou de Pasti. Cine ar putea spune ca nu poate fi distractiva si pregatirea acestor daruri de Paste? Acest scurt ghid va va indica prin cinci pasii asamblarea celui mai bun cos cadou pe care sa il oferiti anul acesta de Paste.

Inainte de a cumpara materialele, trebuie sa va ganditi mai intai cui veti oferi aceste cadouri. În acest fel, puteti estima cât de multe elemente sau cât de mult material sa cumparati. Puteti fi, de asemenea, inovativi si creativi. Facând astfel, nu numai ca va veti distra, dar va va ajuta, de asemenea, sa faceti economii.

Ca o sugestie bonus, de ce sa nu va implicati copiii si alti membri ai familiei în crearea acestor cosuri de Paste? La urma urmei, acest obicei comun peste tot în lume este ca o familie sa ofere astfel de daruri la alte familii. Desi, în multe alte locuri, se poate, de asemenea si individualiza.

Cititi urmatoarele etape înainte de cumpararea de materiale. Acest tutorial nu este menit sa fie un manual de instructiuni absolut. În schimb, poate fi tratat ca un ghid pentru inceput.

Pasul 1 – Gasirea unui cos potrivit pentru a pune cadourile de Paste

Primul material cumparat este cosul in care sa puneti darurile. În functie de greutatea articolelor menite a fi cadouri, cosul trebuie sa fie de o dimensiune si adâncime adecvata. Acesta trebuie sa fie în masura sa detina greutatea articolelor care vor fi cadouri. Culoarea depinde de gustul pe care il aveti. Puteti alege cosuri de o singura culoare, sau multicolore. Cosurile intr-o singura culoare au tendinta de a face ca elementele din interior sa iasa in evidenta. Asta e motivul pentru care se prefera folosirea celor intr-o singura culoare in loc de cele multicolore.

Acordarea de cosuri cadou de Paste predomina din cele mai vechi timpuri, si traditia nu a fost întotdeauna legata de Invierea lui Isus Hristos; traditia s-a axat pe anotimpul primavara.

Cele mai vechi inregistrari ale acestor oferte de cadouri sunt gravate în piatra – literalmente – pe zidurile orasului antic persan din Persepolis (ca. 550-330 î.Hr.). Persanii antici au adus daruri regelui lor pentru sarbatorirea venirii primaverii, care marcheaza, de asemenea, Anul Nou. Desi vechi persi, de asemenea, au oferit oua colorate, darurile lor nu s-au limitat la oua.

Câteva secole mai târziu, popoarele germanice au început obiceiul de a oferi cosuri cadou în onoarea zeitei primaverii cunoscuta sub numele de Eostre sau Ostara, de la al carui nume se ajunge la numele modern al zilelor noastre de Paste. Practicarea vânatorii oualor si mitul de Iepure de Paste au fost simboluri ale fertilitatii si vietii noi si, de asemenea, au început în aceasta perioada.

Pe masura ce ritualurile antice originale de primavara au început sa se raspândeasca, diferite persoane au adaptat, de asemenea, propriile lor metode de a sarbatori primavara. De exemplu, în afara de oua vopsite, oamenii au oferit si altfel de cadouri de Paste, precum animalele vii. De fapt, în istoria crestina, mai multe biserici au început traditia prin a aduce produse alimentare (inclusiv oua, desigur), animale, si rasaduri la biserica în ziua de Pasti, astfel încât preotul sa le poata binecuvânta. Credinta a fost una veche: nevoia de binecuvântare pentru o recolta bogata.

Astfel, astazi, cadourile de Paste sunt de obicei puse în cosuri cadou de Paste. Dimensiunea cosului nu conteaza. Materialul nu conteaza prea mult. Cosul este doar recipientul. Dar, daca preferati sa oferiti un cadou de Paste al carui cos poate fi folosit mult timp dupa Paste, încercati sa gasiti un cos durabil si multifunctional.

Pasul 2 – garnitura cosului de Paste cu iarba naturala sau artificiala

Ideea aici este de a face cadourile de Paste sa arate ca si cand ar sta pe un cuib – în special un cuib de iepure. Aceasta notiune provine din vechea traditie de vânatoare pentru oua de Pasti, al carei scop real a fost gasirea iepurelui de Paste. Potrivit povestilor si miturilor, Iepurasul de Paste este animalul pretios al zeitei primaverii care ar trebui sa depuna ouale colorate.

În realitate, iepurii nu depun oua. Dar, prin intermediul unor torsiuni istorice, mitul de Iepure de Paste ii da animalului abilitati ouatoare – pentru oua colorate!

Daca doriti ca cosul de Paste sa fie în conformitate cu traditiile antice, acesta se umple cu iarba, de preferinta proaspat taiata. De multe ori aceasta iarba prospata ar putea fi murdara, sau s-ar putea deteriora usor. Deci, in acest caz, cel mai bun lucru ar fi sa se utilizeze materiale care seamana cu iarba. Se poate folosi hârtie maruntita, pe care sa o fi colorat cu vopsea verde. Puteti merge chiar dincolo de verde, prin utilizarea de mai multe culori pe care le poate lua iarba. Asigurati-va ca aranjati iarba într-un fel de cuib sau in forma iepurelui.

Pasul 3 – Completarea cosului cadou de Paste cu articole pentru cadouri

Elementele traditionale pentru un cos de Paste sunt iepurasii de Paste si ouale de Paste. Puteti alege unele reale, daca doriti – dar nu va puteti astepta ca iepurasul sa stea cuminte pâna când cosul este livrat destinatarului. Exista multe articole cu tematica iepurasi sau sau oua pentru cadouri cu care puteti umple cosul.

Un lucru foarte amuzant intalnit la unii oamenii este sa cumpere oua de Paste din plastic, care vin în culori asortate. Fiecare ou de plastic este gol în interior si poate fi deschis la mijloc unde pot fi plasate mici cadouri- de obicei dulciuri sau bomboane de ciocolata (în special, jeleuri, ursuleti de plus, si viermi gumosi), produse alimentare (de exemplu, biscuiti, snack baruri, si similare), jucarii mici, precum si brelocuri. Fiecare cos ar putea include de obicei o duzina de oua (in culori diferite) printre care se adauga un iepuras. Iepurasul ar arata ca si cum ar proteja ouale în interiorul cosului. Multi oameni prefera sa foloseasca iepurasi umpluti, în special pentru cosuri cadou de Paste pentru copii.

Sau, puteti alege calea neconventionala prin umplerea cosului cu alte elemente care nu au treaba cu iepusasii sau ouale. Daca urmati acest traseu, aveti doua optiuni: sa ramâneti la temele traditionale de Paste (de exemplu, primavara, abundenta, si viata noua) sau sa oferiti articole care credeti ca ar putea fi semnificative pentru destinatar. Unii oameni umplu cosurile cadou de Paste cu fructe si alimente în loc de produse nealimentare, in timp ce altii umplu cosurile lor de cadou cu haine – in special tricouri, câte unul pentru fiecare membru al familiei. Nu trebuie neaparat sa se restrictioneze darurile de Pasti la ceea ce este traditional sau uzual. Lasati imaginatia sa aleaga.

Pasul 4 – Învelirea cosului cu o folie trasparenta si / sau leagarea cu o panglica colorata din plastic

Acest lucru este complet optional. Materialul din plastic transparent va proteja elementele de cadouri de praf si murdarie. Panglica de culoare este doar o piesa decorativa suplimentara. Evitati panglicile prea ostentative, care vor fura scena; darurile din interiorul cosului sunt focalizarea, nu panglica.

Pasul 5 – Atasarea unei etichete sau a unei felicitari

Din nou, acest pas este complet optional, desi este recomandat cu tarie. Eticheta va identifica pentru cine este cosul cadou de Paste. De obicei, se scrie numele destinatarului pe eticheta, impreuna cu o urare scurta. Sau, ati putea include o felicitare in loc de o eticheta. Puteti utiliza felicitarea pentru a va exprima toate sentimentele pentru destinatar legate de Paste.

În cele din urma, daca într-adevar nu aveti idei, sau daca nu sunteti sigur ce cadou sa oferiti celor dragi de acest Paste, puteti apela întotdeauna la cardurile cadou de Paste gata facute. Acestea sunt daruri la îndemâna si practice.

Acest articol a fost publicat Sunday, April 21st, 2013 la 7:07 pm in categoria Pasti. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.