Trebuie sa dai un cadou de logodna?

Decembrie este luna cea mai populara pentru propuneri in casatorie sau de logodna , 18% din aceste angajamente intamplandu-se in timpul acestei luni plina de spiritul vacantelor . Dar si Ianuarie si Februarie vin repede din urma . Trebuie sa fie de vina vremea rece si toate cadourile oferite in timpul concediilor care dau incredere si celor mai neincrezatori barbati sa puna marea intrebare . Ca sa nu mai vorbim de accesul facil la tatal mireseiĀ  pentru a-i cere permisiunea de a o lua de sotie . Dar, fie ca esti tu , un prieten sau un membru al familiei care se va angaja intr-un angajament in urmatoarele doua luni sau 2 ani , regulile din jurul cadourilor pentru astfel de ocazii aduc cu ele o gramada de intrebari care necesita un raspuns.

 


Cand trimiti o felicitare de logodna?
Poti trimite o felicitare prin care sa le urezi fericire si casa de piatra indata ce ai auzit cuvantul logodna sau nunta , dar ai grija sa nu scrii nimic prin care sa rezulte ca vei fi invitata la marea petrecere.

Cand trimiti un cadou?
Daca esti un prieten foarte apropiat sau membru al familiei , a trimite un cadou de logodna imediat ce ai primit vestea poate fi o idee foarte buna . Dar, cadourile de logodna sunt intotdeuna neasteptate . Si , dupa cum stii exista posibilitatea ca nunta sa nu aiba loc chiar daca logodna este una reusita . In concluzie este foarte indicat sa pastrezi bonul in cazul in care cadoul se va intoarce inapoi la tine, lucru care se poate intampla daca logodna se va rupe.

Trebuie sa aduci un cadou la petrecerea de logodna?
De fapt , petrecerile traditionale de logodna sunt menite pentru a surprinde oaspetii . Se porneste de la ideea ca oaspetii sunt deja stransi intr-un loc anume pentru a lua micul dejun sau o invitatie la cocktail. Mireasa si alesul ei isi anunta noul lor statut in timp ce oaspetii raman cu gura cascata. Daca ne uitam in urma vom vedea ca majoritatea petrecerilor de logodna au loc aproape imediat ce actorii principali au hotarat sa se logodeasca si in concluzie oaspetii nu vor trebui sa vina cu cadouri pentru aceasta petrecere , poate doar un cadou pentru gazda , daca petrecerea are loc acasa la cineva. Cu siguranta timpurile se schimba . Petrecerile de logodna nu mai sunt demult un secret in zilele noastre si darurile sunt binevenite . Dar cadourile trebuie sa nu fie dinainte stiute . Doar daca invitatia spune “fara cadouri” ar trebui sa te gandesti a le aduce ceva simbolic pentru a le ura fericire.

Care sunt darurile traditionale de logodna?
Deoarece cadourile de logodna sunt inca la inceput , regulile sunt inca in ceata. Dar cel mai bun lucru este sa mergeti pe mana unui cadou care ii va ajuta sa treaca prin procesul de planificare a nuntii si sa se cunoasca mai bine pe parcurs. Daruri cum ar fi seturile de ciocolata sau o sticla pretioasa de vin cu care sa-si incepa propria lor colectie, o carte de planificare a nuntii pe care ai gasit-o utila in planificarea nuntii tale, sau un voucher cadou pentru o sedinta de spa in doi sunt idei grozave. Puteti verifica sectiunea noastra de cadouri recomandate pentru mai multe idei

Cati bani ar trebui sa cheltuiesti pe un cadou de logodna?
Se presupune ca aceste daruri nu ar trebui sa fie foarte scumpe . Darurile de logodna sunt pentru a marturisi fericirea ta vizavi de mireasa si alesul ei si viitorul lor impreuna, dar cadoul de nunta este cel care necesita o atentie mai mare si implicit un buget mai generos. Este recomandat sa cheltuiesti in jur de 25% din cadoul de nunta pe cadoul pentru logodna. De exemplu daca pentru cadoul de nunta te-ai gandit sa cheltuiesti in jur de 400 lei , atunci pentru cel de logodna ar trebui sa cheltuiesti undeva la 100 lei daca te-ai hotarat ca vrei sa faci o astfel de surpriza.

Chiar trebuie sa cumpar un cadou de logodna sau de nunta?
Darurile nu sunt absolut necesare pentru astfel de evenimente. Daca mireasa si mirele stiu ca esti intr-o situatie mai speciala si nu iti permiti sa cumperi cadouri , vor intelege cu siguranta.Este mult mai important ca tu sa fii acolo sa te bucuri alaturi de ei , decat sa vii cu daruri. Totodata daca nu esti de acord cu acest angajament dintre cei doi ,nicidecum nu ar trebui sa le cumperi ceva . Dar daca dimpotriva te bucuri cu adevarat pentru ei , poti sa iti expui aceasta bucurie aducandu-le mici atentii pentru fiecare eveniment din aceasta perioada. Acestea nu trebuie sa fie costisitoare. De fapt le poti face tu cu manutele tale . O colectie cu retetele tale favorite pentru a le impartasi cu ei este o idee minunata si nu te va costa decat imprimarea . Un mic pergament cu cateva sfaturi utile pentru viata , inramat poate valora deasemenea greutatea lui in aur.

 

Ai primit deja un cadou de logodna sau de nunta . Te asteptam sa impartasesti cu noi experienta ta in formularul de comentarii !!

Acest articol a fost publicat Thursday, January 17th, 2013 la 10:07 pm in categoria Oferte Cadouri. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.