Distractie cu calculatorul pentru copii

Invatati-i pe copii mici sa se familiarizeze si sa se simta in largul lor cu calculatoare simple, cu ajutorul unor astfel de activitati amuzante .

Pentru aceasta activitate aveti nevoie de un calculator simplu si ieftin (daca aveti de cand sa cumparati unul nou aveti grija sa aiba tastele cat mai mari si cu cifre bine conturate) , creioane si hartie.

calculator de buzunar

Aratati-le copiilor cum sa apese cifrele si cum sa le faca sa dispara .  Apoi le puteti arat ce fac tastele + sau – . Apoi puteti scrie cateva cifre pe o foaie de hartie , pe care ei sa le copieze  -3000, 8000, etc. Vedeti daca pot tasta numerele de la 1 la 10 sau de la 1 la 20. Spuneti diferite numere si vedeti daca le pot tasta corect pe calculator  – 4, 9, 10, 12  si asa mai departe . Lasati-i sa se joace si sa exploreze singuri calculatorul . Cand aveti de socotit cu calculatorul , implicati-i si pe ei , ca sa observe noi modalitati de folosire a acestuia. Luati-l cu dumneavoastra la cumparaturi si aratati-le si cum sa se targuiasca.

Acest articol a fost publicat Wednesday, November 28th, 2012 la 7:45 pm in categoria Activitati pentru copii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.