Invatati-i pe copii arborele genealogic

Ajutati-i pe copii sa invete mai multe despre familie si sa inteleaga relatiile familiale facand impreuna cu ei un arbore genealogic simplu . Pentru aceasta activitate aveti nevoie de fotografii vechi de familie si amintiri (vorbiti in acest sens cu bunica sau bunicul ) .

Ce sa faceti ?

arbore-genealogicLuati o bucata mare de carton si notati impreuna cu copii numele membrilor familiei . Adaugati datele de nastere si deces si casatoriile care au avut loc . Includeti aici toate generatiile pe care vi le amintiti . Faceti cercetari in privinta celor pe care nu le cunoasteti, intrebandu-i pe bunici si pe rudele mai in varsta . Daca puteti adaugati in arborele genealogic si fotografiile membrilor . Analizati asemanarile intre membrii familiei si comparati tinutele si coafurile din zilele noastre cu cele ale inaintasilor . Incurajati interesul copiilor fata de trecut cautand carti de istorie la biblioteca sau vizitand impreuna un muzeu de istorie . Incurajati-i pe copii sa stea de vorba cu bunicii si strabunicii lor despre vremurile de odinioara , astfel incat acele vremuri sa nu se piarda . Poate ca toate acestea va vor inspira sa organizati o intrunire de familie .

Acest articol a fost publicat Thursday, October 25th, 2012 la 8:52 am in categoria Activitati pentru copii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.