Cum ii invatam pe copii sa deseneze forme geometrice

Este un joc de aptitudini la care participati si dumneavoastra , parintii . Aveti nevoie de doi jucatori, creioane si hartie .

forme geometriceMai intai desenati mai multe randuri de puncte pe o foaie de hartie . Numarul de puncte desenate va determina durata jocului . Jucatorii vor trasa apoi pe rand cate o liniuta care sa uneasca punctele . Liniutele pot fi trasate in orice directie , insa nu si pe diagonala . Scopul jocului este acela de a forma patrate intre patru puncte . Copilul care traseaza ultima linie care formeaza un patrat va deveni stapanul acestuia si isi v-a nota initiala in interiorul acestuia . Apoi se va trece la formarea urmatorului patrat . Daca o liniuta creeaza doua patrate , jucatorul respectiv va deveni stapanul ambelor patrate , insa nu va trasa in continuare doua liniute ci doar una singura . La sfarsit adunati toate patratele ca sa vedeti cine este castigatorul .

Acest articol a fost publicat Saturday, October 27th, 2012 la 10:00 am in categoria Activitati pentru copii. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.