Nikon D5100 vs Nikon D3100 un dSLR recomandat pentru incepatori

Fratele mai mic al binecunoscutului model D5100 care pana acum a cumulat cele mai multe laude, aparatul foto D3100 are la baza intr-o proportie foarte mare aceleasi caracteristici esentiale care au propulsat camera D5100 in topul caemrelor DSLR – mid level.

Poate unul dintre cele mai importante detalii tehnice il reprezinta numarul de puncte de focalizare. Un grup de puncte de focalizare mai mare poate fi mai versatil si util in stabilirea cu precizie, viteza si lumina slaba a focusului corect. De obicei aparatele dintr-o clasa entry-level au la baza in jur de 5-9 pucte de focalizare pe cand un aparat dintr-o clasa profi poate ajunge si pana la 50 de pucte de focalizare. In acest sens cele 11 pucte de focalizare ale aparatului D3100 il situeaza peste aparatele obisnuite din clasa entry-level.

O alta caracteristica importanta o reprezinta sensibilitatea ISO care ii permite aparatului sa fotografiezer scene pe timp de noapte fara ajutorul blitz-ului. Aici exista o diferenta intre cele 2 modele Nikon insa valoarea de 3200 la care poate fotografia D3100 este foarte buna in comparatie cu alte modele. D5100 are o valoare ISO dubla de 6400.

Senzorul foto este la ambele CMOS de 14 megapixeli pentru D3100 si 16 megapixeli pentru D5100 insa aceasta diferenta care oricum este foarte mica se dovedeste aproape insesizabila la o fotografie A4.

Daca sunteti amatori de filme in detrimentul fotografie ambele aparate ofera filmare in mod FULL HD cu vizionare Live pe ecranul LCD. Calitatea filmelor este foarte buna, in unele cazuri chiar mai buna decat a unor camere video datorita senzorului foarte mare prin care se filmeaza.

Daca va doriti o camera foto DSLR pentru poze de familie si nu aveti cunostinte amanuntite de fotografiere va recomand sa incercati camera foto Nikon D3100 pe care o gasiti acum la un pret foarte bun pe Adevarul Shop

Daca sunteti de partea cealalta abaricadei si va doriti o camera foto apropae de cele profesionale care sa faca fotografii si pe timp de noapte si aveti unele cunostinte de baza in privinta fotografiei va recomandam camera foto Nikon D5100 care se afla in majoritatea topurilor de aparate foto DSLR.

Diferenta de pret este undeva in jur de 600 de lei in plus veti mai primi si cateva cadouri.

Acest articol a fost publicat Friday, June 1st, 2012 la 11:52 am in categoria Tehnologie, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.